Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
21 november 2019

Safety first in de implantologie, digitale procedures voor immediate placement + immediate loading concepten

0

Van 21 t/m 24 november 2019 geeft Dr. Detlef Hildebrand (Duitsland) in het Chirurgisches Zentrum Berlin in Berlijn (Duitsland) een Mastercourse inclusief hands-on met als thema: “Safety First in de Implantologie, Digitale Procedures voor Immediate Placement en Immediate Loading Concepten”.

De functionele en esthetische rehabilitatie van de edentate patiënt met tandheelkundige implantaten is een grote uitdaging. Voordat we gaan implanteren dienen functionele, parodontale, tandheelkundige en esthetische problemen te worden geëvalueerd en er moet een perfect behandelplan worden ontwikkeld. Prothetisch gedreven implantologie is uiteindelijk het doel.

Allereerst moet de botmorfologie, inclusief bothoeveelheid en botkwaliteit, worden vastgesteld. In geval van extreme botresorptie zijn mogelijk verschillende soorten van botaugmentatie nodig.

Al jaren is er een alternatieve implantaatbehandeling mogelijk: het plaatsen van 4-6 implantaten, meestal in de anterieure regio, stelt ons in staat de posterieure gebieden met geringe bothoeveelheid te vermijden. Detlef Hildebrand zal laten zien hoe hij dit aanpakt: de distale implantaten worden met een angulatie tot 30 graden geplaatst om de mogelijke lengte en stabiliteit van het implantaat te vergroten. Tevens wordt de mogelijkheid van het gebruik van korte implantaten met een grotere diameter toegelicht.

Door deze procedure zijn we soms in staat om naast de chirurgische ingreep tevens een direct belastende prothetische ingreep uit te voeren. Patiënten met een uitstekende botkwaliteit en -hoeveelheid kunnen worden behandeld met niet-geanguleerd geplaatste implantaten en suprastructuren die direct na de ingreep geplaatst kunnen worden.

Detlef Hildebrand zal diverse klinische casussen van edentate patiënten met vaste of uitneembare protheses op MegaGen AnyRidge implantaten met je doornemen aan de hand van zeer uitgebreid en goed gedocumenteerd (beeld-)materiaal.

In het hands-on gedeelte ga je zelf aan de slag met de technologieën voor immediate placement en immediate loading.

 

Start: 21 november 2019 om 09:30
Einde: 24 november 2019 om 16:00
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

21 november 2019

Start: 21 november 2019 om 09:30
Einde: 24 november 2019 om 16:00
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Chirurgisches Zentrum Berlin

Berlijn, Duitsland

+ Google Maps

MegaGen
Email:
Website: Bezoek website organisator