Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
04 november 2019

Tandheelkunde nascholingsreis naar Mauritius

5

Prachtige tandheelkunde nascholingsreis in het betoverende Mauritius van 4-12 november 2019.

Sprekers:

Guido Rhemrev, Haakon Kuit & Eric van der Winden

Haakon Kuit

Drs. H. Kuit

Praktijk: Praktijk voor Parodontologie en Implantologie  Arnhem, Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Arnhem

Specialisatie: Reconstructieve tandheelkunde & Implantologie in de esthetischezone, mucogingivale plastische paro-chirurgie

Na zijn afstuderen aan ACTA heeft Haakon gewerkt in algemene praktijkwaar veel nadruk lag op  parodontologie,  implantologie en prothetiek. In 1997-2000 volbracht Haakon de MSc opleiding voor Parodontologie aan de KU Nijmegen.  Daarnaast volgde hij, onder leiding van Sascha Jovanovic en Henry Takei, een internship in Advanced Implantology and Periodontology aan UCLA,USA. Hier werd zijn interesse voor de parodontale plastische chirurgie gewekt en volgde hij meerdere stages op dat gebied, onder andere bij Marcus Hürzeler in München.

Haakon is sinds 2004 eigenaar van de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem.

Sinds 2017 is hij tevens eigenaar van de Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Arnhem.

Haakon behandelt op verwijzing patiënten waarbij complexe reconstructieve tandheelkunde centraal staat. Hij werkt hierbij nauw samen met een endodontoloog, orthodontist en individuele top tandtechnici. Haakon is sinds 2015 opgenomen als member van de World PET research group onder leiding van Howard Gluckman en Maurice Salama.

Haakonis  lid van NVOI, NVvP, NVvRT, EAO en ITI

 

Eric van der Winden

Tandtechnicus sinds 1979

Winnaar “van Hamond prijs” 1985

Laboratoriumhouder te Laren 1993-2001

Lid Willi Geller’s internationale Oral Design groep vanaf 1996

Winnaar beste leerbedrijf SVGB 1999

Mede oprichter Oral Design Center Holland in Blaricum 2001

Internationaal spreker, praktijkcursussen en presentaties sinds 1989

De lezingen geven zicht op restauratieve concepten en procedures met veel verschillende keramische materialen. Eric’s concept is gebaseerd op het direct werken met patiënten om een zo hoog mogelijk esthetisch resultaat te behalen.‍

Guido Rhemrev

Guido Rhemrev studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam van 1992 tot 1998.  Na 3 jaar algemene praktijk in Nederland en in Italië volgde hij vanaf  2001 de driejarige Masters opleiding in de parodontologie aan het Acta. In 2006 is hij erkend door de NVvP als tandarts-parodontoloog en het jaar daarop in 2007 erkend als implantoloog door de NVOI.

Hij is sinds 2004 werkzaam op de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam ; hier worden multidisciplinair patiënten behandeld op het gebied van de parodontologie, implantologie/functieherstel en halitose. Daarnaast is hij werkzaam als docent binnen de vakgroep Parodontologie van het Acta waar hij tandarts-parodontologen in opleiding begeleidt in de implantologie.

Zijn voornaamste interesse ligt in de plastische parodontale (micro-)chirurgie bij patiënten met muco-gingivale endento-alveolaire afwijkingen ten gevolge van parodontale aandoening en of trauma’s.

Het finale resultaat tijdens een prothetische rehabilitatie is sterk afhankelijk van een harmonieuze samenwerking tussen de tandarts, de patiënt en de tandtechnicus. Steeds vaker wordt een multidisciplinaire samenwerking opgezocht met spelers binnen de beroepsgroep. Muco-gingivale problemen in de esthetische zone zoals storende gingiva recessies bij frontelementen kunnen vaak goed behandeld worden door de parodontoloog. Een recessiebedekking biedt de mogelijkheid de harmonie weer te herstellen en het prothetische eindresultaat op een hoger niveau te tillen. Guido Rhemrev zal ingaan op de etiologie, diagnose en behandeling van gingiva recessies en de chirurgische behandeling ervan aan de hand van casuïstiek.

In de westerse samenleving zijn doelstellingen als het behoud van de dentitie, het herstellen van de zachte weefsels en het vervangen van verloren gebitselementen een vereiste voor het algemeen welbehagen en functioneren van de mens. De parodontale plastische (micro-)chirurgie heeft in de afgelopen decennia hierin enorme vooruitgang geboekt. Waar men vroeger dacht irrational to treat is heden ten dage rational to treat. Parodontale regeneratie biedt daarbij ons nieuwe mogelijkheden. Guido Rhemrev zal tijdens zijn seminar ingaan op enkele vernieuwende inzichten binnen de esthetische chirurgie die van belang bij decision making in de vooropgezette behandelplanning en uitvoering.

‍Onderwerpen die aan bod komen

Tandvlees en techniek (Eric van der Winden)

Welke invloed heb je als tandtechnicus op het tandvlees. Zowel in positieve als in negatieve zin. Van facing tot implantaat gedragen constructies.

Vormgeving en Esthetiek rond de restauratie (Eric van der Winden)

Waar kunnen we in de samenwerking tandarts/tandtechnicus aan werken om tot een optimaal resultaat te komen.

Hoe komen we tot een optimaal resultaat met een lange levensduur.

Parodontale esthetiek

In de parodontale esthetiek moet men het ideale beeld voor ogen hebben waar wij als behandelaar naar toe willen en kunnen werken. Wat ambiëren wij en wat is er eigenlijk maar mogelijk? Mogelijkheden worden niet alleen gedefinieerd door de biologie echter ook door de vaardigheden van de behandelaar. De biologie kadert de grenzen af waarin de mogelijkheden liggen. De vaardigheden kunnen worden uitgebreid door intensieve scholing en herhaling. Als het resultaat van een behandeling tegenvalt, wordt vaak de biologie verweten. De vraag moet echter gesteld worden of de operationele technieken voldoende op niveauzijn. Vaak wordt een enkele techniek als de ware beschouwd en gepropageerd. Andere technieken worden dan als verouderd beschouwd en onterecht verdrongen. Het is daarom des te interessanter om de verouderde techniek opnieuw tegen het licht te houden. Het probleemgebied kan dan door een scala van mogelijkheden worden benaderd en behandeld. Van recessiebedekking met een vrije bindweefsel graft naar een recessiebedekking met een getunnelde graft tot coronaalwaarts verplaatste graft al dan niet gecombineerd met glazuur matrix proteïnen en bot granules met een resorbeerbaar collageen membraan. Van extractie naar regeneratie van parodontaal ernstig aangetaste gebitselementen.

Interdisciplinaire samenwerking

De intensieve samenwerking tussen verschillende deelgebieden is een belangrijkevereiste voor het behalen van een zo’n optimaal mogelijk resultaat.Natuurlijke blijven er een aantal practici over die het hele scala aan technieken meester zijn. Echter, in de tandheelkundige wereld heeft in de laatste decennia een ware evolutionaire stroomversnelling plaatsgevonden. Ieder deelgebied heeft aantoonbare progressie laten zien met als gevolg dat verwijzing naar professionals heden ten dage een alom geaccepteerd begrip is. Hieruit volgt de interdisciplinaire samenwerking tussen de tandarts en zijn vakgenoten. Het samenvoegen van deze deelgebieden onder 1 dak kan daarbij een meerwaarde hebben. Een kliniek waarin deze deelgebieden samenkomen biedt de mogelijkheid voor direct overleg en interdisciplinaire samenwerking. De casuïstiek die hieruit voortkomt is niet altijd vanzelfsprekend maar altijd doordacht en weloverwogen.De diagnose en prognose van elementen bepalen het stappenplan in het restauratieve behandelplan. Het budget van de patiënt is daarbij leidend.

 • PET : Partiële Extractie therapie
 • Soft tissue stability around natural teeth and implants
 • Chirurgische Kroonverlenging & Gummy smile problematiek
 • Recessie bedekking
 • Torque gevaar
 • Paro update
Accreditatie

11 KRT/KRM punten

Reisarrangement

inclusief:

– 7 nachten half pension Constance Belle Mare Plage*****

– Transfer van en naar de luchthaven

– Vlucht:

NB. Omdat KLM onlangs aangekondigd heeft te stoppen met rechtstreekse vluchten naar Mauritius maken we gebruik van een andere vlucht:

Heenvlucht:

AF 1141 04/11/19 AMSTERDAM SCHIPHOL AIRPORT 19.00 – PARIS CHARLES DE GAULLE 20.20

AF 460 N 04/11/19 PARIS CHARLES DE GAULLE 23.35 – MAURITIUS SIR S. RAMGOOLAM 13:35 (05/11/19)

Terugvlucht:

AF 463 12/11/19 MAURITIUS SIR S. RAMGOOLAM 21:00 – CHARLES DE GAULLE 05:50 (13/11/19)

AF 1340 13/11/19 PARIS CHARLES DE GAULLE 08:05 – AMSTERDAM SCHIPHOL AIRPORT 09:30

Prijs per persoon

Prestige Room: € 2.479,- (beperkte beschikbaarheid!)

Prestige Beachfront Room: € 2.669,-

Junior Suite: € 2.779,-

Single Prestige Garden Room: € 3.449,-

Kosten cursus

Tandarts: € 1100,-    Mond hygiënist: € 750,-     Assistent: € 450,-   Overige Zorgverleners: € 750,-

Optioneel

– Extra overnachting: vanaf € 225,-half pension per persoon per nacht – contact opnemen met Guido van Reijen (guido@authentic.golf)

– Golftoernooi op 3 golfbanen (LegendsGolf Course, Links Golf Course, Ile aux Cerfs Golf Course): €225

– Extra green fee The Legends of Links Course:  600 India Rupee (+/- €15), ter plaatse boeken

– Dag excursie Highlights Mauritius: prijs volgt

Programma
 • Maandag 4 november: Vertrek
 • Dinsdag 5 november: Aankomst dag – vrij in te vullen
 • Woensdag 6 november: Vrij in te vullen
 • Donderdag 7 november: 8.00 uur -12.30 uur cursus/ middag (optioneel) golf op The Legend Resort Course
 • Vrijdag 8 november: 8.00 uur- 12.30 uur cursus/middag vrij in te vullen
 • Zaterdag 9 november: 8.00 uur -12.30 uur cursus/middag (optioneel) golf op The Links Resort Course
 • Zondag 10 november: (optioneel) Excursie Highlights Mauritius
 • Maandag 11 november: (optioneel) Golf Ile de Cerfs incl. lunch en prijsuitreiking
 • Dinsdag 12 november: Vrij in te vullen en vertrek
 • Woensdag 13 november: Aankomst in Amsterdam

‍Locatie

Constance Belle Mare Plage*****

Beleef je ultieme bounty ervaring in dit vijfsterren golf resort direct aan een 2 km lang privé strand langs een turkooizen lagune. Het hotel heeft tal van internationale à-la-carte restaurants en thematische buffetrestaurants die uitkijken op het zwembad, het strand of de golfbaan. U kunt ook genieten van een drankje aan de cocktailbar met uitzicht op het zwembad.

Alle kamers van het ConstanceBelle Mare Plage zijn voorzien van airconditioning en satelliet-tv. De marmeren badkamers zijn uitgerust met een douche en een groot bad. De ruime accommodaties hebben een elegante inrichting en sommigen kijken uit op een privé zwembad.

Het hotel bevindt zich ongeveer60 km van de internationale luchthaven Sir Seewoosagur Ramgoolam.

Het hotel beschikt over twee prachtige 18 holes golf banen: The Legend en The Links. Tijdens ons verblijf wordt er een driedaags golf toernooi georganiseerd door Intercongress. We spelen op de 2 resort banen en we gaan naar Ile aux Cerfs, een verbluffend mooie golfbaan die een heel eiland voor heeft ‘opgeslokt’ (voor toernooi apart opgeven).

Start: 4 november 2019
End: 12 november 2019
Prijs: €2479
Categorie: , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

C. Wemes

03 July 2019

Wat een leuk initiatief, maar is het ook mogelijk alleen deel te nemen aan de beide ochtendcursussen, dus zonder hotel en overige activiteiten? Met vr. groet, C. Wemes

Leave feedback

04 november 2019

Start: 4 november 2019
End: 12 november 2019
Prijs: €2479
Categorie: , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Constance Belle Mare Plage

Pointe de flacq
Belle Mare Plage, Mauritius

+ Google Maps

stichting intercongress
Telefoon: 0653351398
Website: Bezoek website organisator