Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
13 december 2019

the apex revisited, deel 1

0

Het succespercentage van primaire endodontische behandelingen in de tandartspraktijk ligt tussen de 60-80%. Dit betekent dat er bij een aanzienlijk aantal patiënten een tweede behandeling noodzakelijk is. Deze kan bestaan uit een endodontische revisie of een apexresectie.

De inzichten rond de keuze voor het type herbehandeling variëren en er lijken verschillen van inzicht te bestaan tussen endodontologen en MKA-chirurgen. In deze cursus worden de theoretische achtergrond van de verschillende behandelingen evenals de indicaties uitvoerig belicht door een endodontoloog en een MKA-chirurg waarbij zoveel mogelijk wordt gekeken naar evidence based practice.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de uitvoering en de resultaten van de verschillende behandelopties. Tot slot zullen ook de complicaties en de behandeling hiervan evenals mogelijke oplossingen voor praktische problemen en verzekeringstechnische aspecten worden besproken. Kortom een zeer informatieve dag voor iedereen die endodontische behandelingen verricht.

Voorlopig zit alleen deze cursus in de portefeuille van ADE, maar het plan ligt er om ook een tweede deel met live-surgery op te starten. Zodra hier meer over bekend is, verschijnt deze informatie op de website van ACTA Dental Education. Houd de website daarom goed in de gaten!

De cursus wordt verzorgd door prof. dr. Jan de Lange, hoofd van de afdeling MKA-chirurgie en epidemioloog in het AMC en Mireille Soffner, tandarts-endodontoloog bij en eigenaar van Tandheelkundig Specialistisch Centrum Hoorn.

Date: 13 december 2019
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €595
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

13 december 2019

Date: 13 december 2019
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €595
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

ACTA Dental Education
Telefoon: 020 - 5980308
Email:
Website: Bezoek website organisator