Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
26 september 2020

Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming CBCT-UPDATE

0

– 1-daagse update training –
Regeling stralingsbescherming medische blootstelling:
Artikel 4 Aanvullende eis Conebeam CT

Een tandarts of een tandheelkundig specialist kaakchirurg onder wiens medische verantwoordelijkheid patiënten worden blootgesteld aan de ioniserende straling van een Conebeam CT heeft met goed gevolg een opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde voor toepassingen met de Conebeam CT afgerond. Deze training moet hebben plaatsgevonden bij een erkende instelling overeenkomstig artikel 5.11 en 5.22 van de Regeling basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

De gebruiker van een conebeam-toestel moet eens per 5 jaar kunnen aantonen dat zijn/haar kennis met betrekking tot het gebruik van deze opnametechniek up-to-date is. Na het volgen van deze cursus voldoet de tandarts als toezichthoudend medewerker stralingsbescherming Conebeam CT weer aan deze vereiste.

Doel van de cursus

De belangrijkste onderwerpen die aan de orde komen in deze cursus, vormen de basis van het toepassen van CBCT in de tandheelkundige diagnostiek:

– Voordat een Conebeam CT opname wordt gemaakt dient altijd klinisch onderzoek plaats te vinden.

– Van een Conebeam CT onderzoek dient een radiologisch verslag te worden gemaakt dat het gehele in beeld gebrachte volume betreft.

– Een tandarts(specialist) heeft een theoretische en praktische opleiding gevolgd in het gebruik van een Conebeam CT toestel en de rechtvaardiging van en diagnostiek met Conebeam CT beelden.

– Het Conebeam CT toestel moet worden ingesteld volgens de ALARA principes, afgestemd op de diagnostische taak.

– Medisch deskundigen en andere personen die betrokken zijn bij de praktische onderdelen dienen zich per vijf jaar minimaal 8 uur bij te scholen.

Vorm en inhoud van de cursus

De inhoud van de cursus is omschreven in de Ministeriele regeling basisveiligheidnormen stralingsbescherming. Hierin staat ook op welk niveau de cursist de vereiste kennis moet worden aangeboden. De opleiding “Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming – conebeamCT ” wordt deels online aangeboden. De cursist volgt de cursus deels thuis deels via een interactieve digitale cursus (ongeveer 4 uur) en komt 1 dag naar de cursuslocatie.

In de update-cursus wordt de kennis van de basiscursus opgefrist en worden de nieuwe ontwikkelingen besproken. Ook worden klinische voorbeelden van CBCT-onderzoeken besproken. Na het volgen van deze cursus en het behalen van de hieraan verbonden toets voldoet u aan de vereisten overeenkomstig de kerncompetenties zoals geformuleerd in artikel 5.22, bijlage 5.2 van het Besluit en hetgeen door de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) gesteld wordt met betrekking tot de (stralings)deskundigheid van gebruikers van CBCT-toestellen.

Date: 26 september 2020
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €625
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

26 september 2020

Date: 26 september 2020
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €625
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Edin Dental Education Center

Sportlaan 11-13
Maarn, Utrecht 3951 CG Nederland

+ Google Maps

Edin Dental Academy
Telefoon: (0343) 449970
Email:
Website: Bezoek website organisator