Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
11 oktober 2019

Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde

0

Om als mondhygiënist aan de voorwaarden voor het zelfstandig maken van röntgenfoto’s te voldoen, is onder andere een diploma ‘Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (TMS) voor tandheelkunde (basis)’ vereist. Daarnaast dien je bekwaam te zijn in het maken van röntgenfoto’s. Als je dat niet meer bent adviseren wij aanvullend eveneens de cursus Radiologie te volgen.

De tweedaagse cursus ‘TMS voor tandheelkunde (basis)’ wordt verzorgd door NRG en omvat alle benodigde kerncompetenties voor het veilig werken met röntgenstraling. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de werking van een röntgenbuis, het reduceren van dosis, biologische effecten van ioniserende straling en de relevante wet- en regelgeving op het gebied van stralingsbescherming.

Beide cursusdagen worden afgesloten met een examen. Het totaal van beide examens bepaalt of je geslaagd bent. Bij positief resultaat ontvang je een certificaat.

Leerdoelen
De cursist:
– kan aan de hand van diagnostische referentiewaarden en kennis van de radiobiologie uitleggen hoe gevaarlijk de stralingsdosis van een röntgenopname is en kan de toepassing van straling daarmee gegrond rechtvaardigen.
– kan uitleggen hoe een röntgenbuis werkt, hoe de röntgenbundel te beïnvloeden is door buisspanning en mAs-getal aan te passen en welk effect dit heeft op de dosis.
– kan als toezichthoudend medewerker stralingsbescherming optreden in een praktijk.
– kan de stralingsbescherming binnen de praktijk zelf organiseren doordat hij op de hoogte is van de relevante wet- en regelgeving en de betrokken organisaties.

Werkvorm
De cursus zal bestaan uit een deel zelfstudie en twee contactdagen met interactieve uitleg, gericht op uw eigen beroepspraktijk.

Vanwege de hoeveelheid stof en het nodige huiswerk per cursusdag (bestuderen en samenvatten van hoofdstukken uit de syllabus) zit er een week tussen beide cursusdagen. Hou rekening met ongeveer 6 uur per cursusdag.

Docent
Michel Koster, werkzaam als consultant stralingsbescherming bij NRG en door zijn passie voor lesgeven tevens opleidingsverantwoordelijke en docent. Opgeleid tot radiodiagnostisch laborant en stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van algemeen coördinerend deskundige

Amber Schavemaker, werkzaam als consultant stralingsbescherming bij NRG en tevens docent en stralingscontroleur. Didactisch opgeleid tot docent natuur- en scheikunde voor het middelbaar (beroeps) onderwijs. Haalt veel werkplezier uit de afwisseling tussen theorie en praktijk.

Algemene informatie
Datum/locatie:
M-SPEC-061-5:
Vrijdag 11 oktober 2019 (dag 1), 9.00 – 18.00 uur
Vrijdag 18 oktober 2019 (dag 2), 9.00 – 18.00 uur
NRG – Arnhem: Utrechtseweg 310 B50-West, 6812 AR ARNHEM

Cursusprijs:
€ 595,- NVM-leden (exclusief herexamen)
€ 835,- niet NVM-leden (exclusief herexamen)

Aantal deelnemers: 20 maximaal
KRM-punten: 13 (KRM-erkend)
CanMeds:
1. Mondzorg
4. Kennis en wetenschap

Start: 11 oktober 2019 om 09:00
Einde: 18 oktober 2019 om 18:00
Prijs: €835
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

11 oktober 2019

Start: 11 oktober 2019 om 09:00
Einde: 18 oktober 2019 om 18:00
Prijs: €835
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

NRG, Arnhem

Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR Nederland

+ Google Maps