Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
26 november 2019

Training Omgaan met ongewenst gedrag

0

Helaas is de zorg niet vrij van ongewenst gedrag. Of het nu van de zorgvrager zelf, hun familie / naasten, eigen collega’s of van derden komt; vroeg of laat krijgt iedere zorgprofessional te maken met verbale of fysieke agressie. Dit was onlangs weer uitgebreid in het nieuws.
Uitgangspunt is dat elke medewerker gezond, veilig en met plezier het werk kan uitvoeren. Ongewenst gedrag is niet te voorkomen en moet worden gezien als een risico waarmee zorgprofessionals onherroepelijk te maken krijgen. Het is onacceptabel dat zorgprofessionals worden geconfronteerd met ongewenst gedrag, zoals agressie en geweld, pesten, seksuele intimidatie en discriminatie, zowel van klant als collega. Daarom is het belangrijk om hen deskundig te maken en te houden op het gebied van weerbaar je werk uitvoeren.

Gedurende de 4 uur durende training wordt de deelnemer meegenomen langs (theoretische) aspecten ten aanzien van ongewenst gedrag, waarbij we telkens de koppeling maken naar de eigen werkplek. Met als belangrijkste vraag: “Wat heb ik nodig om veilig en met plezier mijn werk te kunnen blijven doen?” Na deze theorie gaan we in de laatste 2 uur oefenen, samen met een trainingsactrice, met de verschillende vormen van verbaal ongewenst gedrag. We laten zien hoe dit gedrag er uit kan zien en er wordt geoefend met de juiste de-escalerende technieken.

Docenten:

Cecil Stegeman (1970) is al ruim 20 jaar werkzaam als Spoedeisendehulp verpleegkundige. Daarvoor was zij werkzaam als A-verpleegkundige op verschillende somatische afdelingen. Binnen haar werkzaamheden komt zij geregeld in aanraking met ongewenst gedrag van zowel de klant als zijn / haar naasten. Hiernaast is zij lid van het bedrijfsopvangteam. In 2010 heeft zij de 2-jarige beroepsopleiding tot levenscoach afgerond. Zij heeft ruim 8 jaar ervaring in het geven ven verzorgen van trainingen op het gebied van (fysiek) ongewenst gedrag.

 Mariëlle Sijmkens (1976) is  opgeleid als HBO verpleegkundige met een brede ervaring in de (ziekenhuis)psychiatrie. In 2005 heeft zij de opleiding tot docent verpleegkunde en in 2018 de opleiding verandermanagement afgerond. De laatste 5 jaar werkt zij als opleidingsadviseur bij de ZGT Academie, waar thema’s aangaande het menselijk gedrag en veranderporcessen een belangrijk onderdeel zijn van haar werkzaamheden. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven en verzorgen van trainingen, zowel intern als extern.

Date: 26 november 2019
Time: 18:00 - 22:00
Prijs: €195
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

26 november 2019

Date: 26 november 2019
Time: 18:00 - 22:00
Prijs: €195
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

ZGT Hengelo

Zilvermeeuw 1
Almelo, 7609 PP Nederland

+ Google Maps

Dr. GJ van Hoytema Stichting
Telefoon: 053 489 2409
Email:
Website: Bezoek website organisator