Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
19 december 2018

Trainingsochtend TGe ‘Orale schimmelinfecties, diagnostiek en therapie

0

Op woensdag 19 december 2018 verzorgen Hanneke Valk (microbioloog ADD International Malden) en Wim Kluter (tandarts-geriatrie) een trainingsochtend. Onderwerp van de training is ‘Orale schimmelinfecties, diagnostiek en therapie’. De trainingsochtend vindt plaats op het ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004, 1081 LA te Amsterdam van 9.00 – 12.00 uur.

In de mond zijn de temperatuur en de vochtigheid optimaal voor fungi en doorgaans zijn ook voldoende nutriënten aanwezig. Fungi zijn eucaryotische organismen die onder te verdelen zijn in gisten en schimmels. Fungi zijn nuttig in het lichaam, maar wanneer een onbalans in de normale flora optreedt, veroorzaakt dit een overmatige groei leidend tot infecties. Infecties met fungi worden doorgaans aangeduid als schimmelinfecties.

Gisten van het genus Candida zijn frequente kolonisatoren van de huid en slijmvliezen en de meest voorkomende afgezonderde fungale pathogenen, samen goed voor meer dan 85% van de fungale infecties. Orale candida-infecties komen veel voor bij ouderen. Statistisch significant meer bij mannen, op hogere leeftijd, bij rokers, bij mensen met meer dan drie systemische ziekten, bij het dagelijks gebruik van meer dan zes medicamenten en bij mensen met geringe speekselsecretiesnelheid.

Hyposialie (objectief vastgestelde verminderde speekselsecretie) vergroot de kans op een Candida-infectie. In het tweede deel van de training wordt geoefend hoe de speekselsecretie-snelheid en buffercapaciteit wordt gemeten en ingegaan op de bepaling en interpretatie van de cariës-risicotest.

Onderwerpen:

  • Predisponerende factoren die latent aanwezige Candida induceren tot een manifeste infectie.
  • Laboratoriumonderzoek naar identificatie en kwantificering van de diverse soorten Candida.
  • Klinische diagnostiek van candida-infecties.
  • De behandeling van orale candida-infecties.

Date: 19 december 2018
Time: 09:00 - 12:00
Prijs: €295
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

19 december 2018

Date: 19 december 2018
Time: 09:00 - 12:00
Prijs: €295
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

ACTA Dental Education
Telefoon: 020 - 5980308
Email:
Website: Bezoek website organisator