Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
26 november 2019

Update röntgencursus

0

Inhoud van de cursus:

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

Het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname kan in opdracht van de tandarts door anderen worden uitgevoerd. In de nieuwe Richtlijn Radiologie wordt beschreven dat een assistent onder meer een additionele externe opleiding radiologie dient te hebben gevolgd en daarna aan verdere bij- en nascholing moet hebben deelgenomen, om dit daadwerkelijk te mogen (blijven) uitvoeren. In deze cursus komen alle relevante onderwerpen aan bod.

Leerdoelen:
– na deze cursus hebt u kennis opgefrist omtrent (1) de eigenschappen en (2) gevaren van straling, (3) de bescherming tegen straling, (4) basale anatomie en röntgenanatomie, (5) het herkennen van fouten in opname en beeldverwerking en (6) het gebruik van de apparatuur
– daarnaast hebt u inzicht in het correct plaatsen en voorbereiden van de patiënt voor het maken van een panoramische röntgenopname, alsmede het bedienen van de apparatuur

Na het volgen van de cursus bent u in staat:
– in opdracht van een tandarts of orthodontist zelfstandig goede röntgenopnamen te vervaardigen
– te voldoen aan de richtlijn tandheelkundige radiologie genoemde eis dat (aan straling blootgestelde) tandarts / orthodontie assistenten, na het volgen van een basiscursus, regelmatige bij-en nascholing volgen in de tandheelkundige radiologie.

Professionele opzet:
De cursus is wat betreft vorm en inhoud gebaseerd op de jarenlange ervaring van de docent in het röntgenonderwijs.

Date: 26 november 2019
Time: 18:30 - 20:30
Prijs: €95
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

26 november 2019

Date: 26 november 2019
Time: 18:30 - 20:30
Prijs: €95
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina

Radboudumc Nijmegen

Philips van Leydenlaan 25
Nijmegen, 6525 EX Nederland

+ Google Maps

PAOT Nijmegen
Telefoon: 024 3092862
Email:
Website: Bezoek website organisator