Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
19 november 2019

Update röntgencursus

0

Inhoud van de cursus:

De tandarts dient te zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde basisniveau (TMS thk basis) (voorheen stralingsdeskundige niveau 5A/M), zodat de medische deskundigheid altijd wordt ondersteund door specifieke kennis op het gebied van de stralingsbescherming.

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

In de nieuwe Richtlijn Radiologie (2018) wordt beschreven dat een tandarts  minimaal 4 scholingsuren per vijf jaar aan passende  bij- en nascholing moet hebben gevolgd, om dit daadwerkelijk te mogen (blijven) uitvoeren. In deze cursus worden alle relevante onderwerpen besproken.

Leerdoelen:
– na deze cursus hebt u kennis opgefrist omtrent  alle relevante aspecten  m.b.t  het gebruik van röntgenstraling, in ht bijzonder de rechtvaardiging, ALARA en ALADA principes, en dosislimieten.

Na het volgen van de cursus bent u in staat:
– gemotiveerd gebruik te maken van röntgenstraling voor tandheelkundige diagnostiek
– te voldoen  aan 2 klokuren van de in de richtlijn tandheelkundige radiologie genoemde eis dat regelmatige passende bij-en nascholing noodzakelijk is.

Professionele opzet:
De cursus is wat betreft vorm en inhoud gebaseerd op de jarenlange ervaring van de docenten in het röntgenonderwijs.

Date: 19 november 2019
Time: 19:00 - 21:00
Prijs: €95
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

19 november 2019

Date: 19 november 2019
Time: 19:00 - 21:00
Prijs: €95
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina

Radboudumc Nijmegen

Philips van Leydenlaan 25
Nijmegen, 6525 EX Nederland

+ Google Maps

PAOT Nijmegen
Telefoon: 024 3092862
Email:
Website: Bezoek website organisator