Workshop 1: Venapunctie
We starten met een stuk onmisbare theorie. Hierbij behandelen we in relatie tot het afnemen van een venapunctie: de Wet BIG, de benodigde materialen, de anatomie en fysiologie van de bloedsomloop, mogelijke complicaties en het herkennen/voorkomen van complicaties, – én tot slot – hoe je moet handelen bij een prikaccident. Hierna gaan we praktisch aan de slag en leert u hoe u op een juiste én veilige wijze bloed kunt afnemen bij de patiënt. Deze vaardigheden worden geoefend op een kunstarm.
Workshop 2: Toepassing L-PRF
In de middag starten we met de theoretische achtergrond en de verschillende toepasmogelijkheden van L-PRF. Ook wordt uitgelegd waarom L-PRF de genezing van harde en zachte weefsels bevordert.
Vervolgens gaan we wederom praktisch aan de slag: met vloeibare Fibrine en botsubstituut oefent u het maken van uw eigen membranen, plugs en blocks. Daarnaast leert u hoe én wanneer u deze techniek kunt toepassen in uw eigen praktijk.
Wij adviseren deze twee workshops beiden te volgen, maar indien gewenst kunnen de workshops ook los geboekt worden.
Doelstelling:
Implanterende tandartsen en implantologen krijgen (eventueel samen met de assistent) training in Venapunctie en kunnen tijdens het middagprogramma direct praktisch aan de slag met L-PRF.
Theorie:
- Principes wet BIG m.b.t. venapunctie
- Materialen voor venapunctie
- Technieken voor venapunctie
- Complicaties en prikaccidenten
- De anatomie en fysiologie van de bloedsomloop
- Theorie L-PRF
- Behandelmogelijkheden L-PRF
- Eigenschappen L-PRF
- Materialen en instrumentarium
Praktijk:
- Practicum Venapunctie op kunstarmen
- Practicum L-PRF op varkenskaken
- Presentatie van casuïstiek