Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
15 november 2019

vergroting en ergonomie in de tandheelkundige praktijk

0

Vergroting in de tandheelkunde hoeft zich met betrekking tot de endodontologie zeker niet meer te bewijzen. Zonder vergroting is moderne endodontie zelfs onmogelijk. Maar ook in het kader van andere vakgebieden van de tandheelkunde wint vergroting meer en meer terrein.

Vanaf het moment dat men de mogelijkheden van vergroting ervaren heeft kan men niet meer terug en werkt het verslavend. In die mate zelfs dat er, ‘verblind’ als we zijn door wat we er ineens allemaal mee kunnen zien, onbewust een heleboel ergonomische foutjes in onze werkhouding sluipen. En aangezien endodontie of restauratief werk met loepbril of microscoop een langdurige statische werkhouding impliceert, betaalt ons lichaam een zware tol voor die kleine maar chronische foutjes; evenwel pas op termijn waardoor we meestal pas actie ondernemen wanneer de klachten zich uiteindelijk manifesteren. Een beetje zoals bij een cracked tooth dus: te laat! En dat terwijl loupes en de microscoop indien correct toegepast en aangepast aan de gebruiker een ergonomische werkhouding mogelijk maakt die met niets te evenaren is.

De cursus bestaat uit theoretische kennis die direct in de praktijk toegepast kan worden. De theorie wordt behandeld aan de hand van praktijkfoto’s die de deelnemers kunnen verstrekken voorafgaand aan de cursus. Deelnemers die in de praktijken werken met een loepbril worden uitgenodigd deze mee te nemen naar de cursus. Zodoende kan de cursus zich richten op de specifieke situatie van elke deelnemer.

Inhoud:

  • Fysieke belasting in de tandheelkunde
  • Ergonomische richtlijnen statische belasting
  • Ergonomische maatregelen; waaronder werkstoel voor tandarts en assistent, eisen aan en gebruik van loupes en microscoop, plaatsing patiënt en werkveld voor optimaal zicht en bereik, werkhouding behandelaar en assistent, werken vanuit neutrale lichaamshoudingen, afwisseling van fysieke belasting bij tandheelkundig werk.
  • Live demonstratie: ergonomische maatregelen
  • Zelf oefenen aan de stoel
  • De belangrijkste onderdelen uit de cursus worden als hand-out uitgereikt.

Kosten toelichting:

Tandarts/mondhygiënist: € 495,-

Assistent: € 325,-

Date: 15 november 2019
Time: 13:30 - 21:00
Prijs: €495
Categorie: , ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

15 november 2019

Date: 15 november 2019
Time: 13:30 - 21:00
Prijs: €495
Categorie: , ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

ACTA Dental Education
Telefoon: 020 - 5980308
Email:
Website: Bezoek website organisator