Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
29 oktober 2020

Voorspelbaar endodontisch behandelen

0

Inhoud van de cursus:

Een wortelkanaalbehandeling geeft soms het gevoel van een loterij: lukt het of lukt het niet? In deze cursus reiken we een stappenplan aan waarmee  in bijna alle gevallen een voorspelbaar resultaat te bereiken is.

Endodontie draait om desinfectie. Om het kanaal te kunnen reinigen is het noodzakelijk om de wortelkanalen te prepareren. Dit gebeurt hoofdzakelijk met mechanisch aangedreven instrumentarium van nikkeltitanium. In deze gecombineerde theoretische en praktische cursus gaat u in een kleine groep met veel persoonlijke begeleiding wortelkanaalbehandelingen uitvoeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende vijlsystemen en –methoden. De verschillende aanvullende irrigatiesystemen voor desinfectie worden besproken en eventueel toegepast. Om de geprepareerde en gereinigde wortelkanalen af te sluiten komen verschillende warme en koude vultechnieken aan bod.

Leerdoelen:
– de uitgangspunten en de uivoering van de diverse fasen van de
wortelkanaalbehandeling
– eigenschappen van instrumentarium op basis van nikkeltitanium het gebruik en
de toepassing van verschillende nikkeltitanium systemen en handinstrumentarium
– verschillende preparatie- en vulmethoden voor het gereinigde wortelkanaal
– het gebruik van medicamenten

Praktisch:
– het maken van een goede endodontische opening
– het vormgeven van het wortelkanaal met mechanisch aangedreven nikkeltitanium
instrumentarium
– het op de juiste wijze spoelen met natriumhypochloriet
– vullen van de wortelkanalen met verschillende warme en koude guttapercha
vultechnieken

Dit alles wordt uitgevoerd op natuurlijke gebitselementen in een fantoomopstelling. U hoeft voor deze cursus zelf geen instrumentarium aan te schaffen. Het zal u ter beschikking worden gesteld. Een lijst van de tijdens de cursus toegepaste materialen is in de cursushandleiding bijgevoegd.

Na het volgen van de cursus bent u in staat om:
– de verschillende stappen van de endodontische behandeling voorspelbaar uit te voeren. Hierbij maakt  u gebruik van moderne technieken en materialen en
past u de huidige theoretische inzichten toe.

CV Mw.drs. M.L. Siers
Machteld Siers
Deed in 1996 tandartsexamen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Haar werk als praktijkmedewerker in een algemene praktijk combineerde zij met een beroepsdifferentiatie tot tandarts-endodontoloog. In september 1999 heeft zij het examen tot tandarts-endodontoloog met succes afgelegd. Vanaf die tijd werkt zij als tandarts-docent, verbonden aan de vakgroep cariologie en endodontologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hier verzorgt zij zowel studentenonderwijs als PAO. Hiernaast voert zij sinds 1999 een verwijspraktijk voor endodontologie.

CV Mw.drs. A.G.M. Bouwman
Aukje Bouwman
Was in februari 2000 de eerste die in Nijmegen als tandarts afstudeerde in het nieuwe millenium. Daarna werkte zij als medewerker en waarnemer in verschillende algemene praktijken.  Van september 2002 tot oktober 2005 volgde ze de MSc opleiding tot tandarts-endodontoloog aan het ACTA. Sinds het afronden van de opleiding is zij werkzaam bij de vakgroep Preventieve en Curatieve tandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen en verzorgt zij studentenonderwijs en post academisch onderwijs op het gebied van de endodontologie.  Daarnaast is zij werkzaam in haar verwijspraktijk voor endodontologie te Nijmegen.

Date: 29 oktober 2020
Prijs: €645
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

29 oktober 2020

Date: 29 oktober 2020
Prijs: €645
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Post Academisch Onderwijsbureau Tandheelkunde

Philips van Leydenlaan 25
Nijmegen, Gelderland 6525 EX Nederland

+ Google Maps

PAOT Nijmegen
Telefoon: 024 3092862
Email:
Website: Bezoek website organisator