Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
17 mei 2019

Workshop parodontale plastische en pre-implantologische chirurgie met Glyapex

0
Drs. G.N.Th. de Quincey,

Verwijspraktijk voor Parodontologie en Implantologie , ‘s-Hertogenbosch

Giles de Quincey is in 1987 afgestudeerd als tandarts aan de KU Nijmegen, na een korte tijd als algemeen-practicus in Eindhoven gewerkt te hebben is hij in 1988 een 2-jarige Post-graduate opleiding Parodontologie begonnen aan de University of Southern California in Los Angeles. Na succesvolle afronding hiervan is Giles in 1990 een verwijspraktijk voor Parodontologie en Implantologie in ‘s-Hertogenbosch gestart.

In 1994 is Giles erkend als Diplomate of the American Academy of Periodontology, verder heeft hij ook zitting gehad in het Consilium Parodontologicum van de NVvP. Momenteel is hij lid van de wetenschappelijke commissie van de NVvP. Giles is verder actief lid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry
Sinds 1992 is Giles verbonden geweest als docent aan de destijds EFP-erkende Post-graduate opleiding voor Parodontologie in Nijmegen en de latere Post-graduate opleiding Reconstructive Dentistry. Na terminatie van het Post-graduate onderwijs is hij sinds 2017 Assistant Clinical Professor/Oberarzt binnen de EFP-erkende Post-graduate opleiding Parodontologie van de Zahnmedizinische Klinik aan de Universität Bern in Zwitserland.

Giles heeft in binnen- en buitenland veelvuldig nascholing gegeven, waarbij zijn voorliefde uitgaat naar parodontale plastische regeneratieve chirurgie en multidisciplinaire casuïstiek. Giles is getrouwd en heeft drie zonen.

Glyapex is is een acellulaire dermale matrix van humane oorsprong

geproduceerd in Beverwijk bij het overbekende brandwonden centrum in die plaats. Bij de behandeling van brandwonden is dit product al enkele decennia in gebruik. Vanwege de onbeperkte beschikbaarheid van dit product is het bij de behandeling van door verbranding ernstig beschadigde patiënten van onschatbare waarde gebleken. Sinds enkele jaren wordt Glyapex ook voor parodontale plastische toepassing gebruikt. Het samengaan van de bot- en huidbank in 2018 heeft de verdere aandacht voor dit product vergroot.
De cursus zal ingaan op de verschillende toepassingen van Glyapex in de pre-implantologische peri-implantaire en parodontale regeneratieve chirurgie, oa. socket grafting/ice-cream cone techniek, GBR en het opdikken van gingiva icm. recessie bedekkende chirurgie.
Het theoretische cursus-deel zal ingaan op de indicatiestelling van de verschillende therapie-mogelijkheden, waarbij middels casuïstiek, video en wetenschappelijk onderzoek duidelijk gemaakt zal worden, wanneer welke toepassing het meest geïndiceerd is.

Het praktische cursus-deel zal bestaan uit een hands-on training op varkenskaken waarbij een introductie in parodontale microchirurgie zal worden gegeven en specifiek de tunneltechniek voor recessie bedekking, de ice-cream cone techniek voor socket grafting en GBR getraind zullen worden.

 

Date: 17 mei 2019
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €300
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

17 mei 2019

Date: 17 mei 2019
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €300
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina
Medical Bone
Telefoon: 0411 685958
Email:
Website: Bezoek website organisator