Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
28 oktober 2020

Workshop Virtual Reality in de mondzorgpraktijk

0

Eendaagse workshop Virtual Reality in de mondzorgpraktijk van 09.00 – 17.00 uur in NBC te Nieuwegein

Voor veel Nederlanders is angst de reden om niet, of onregelmatig, naar de tandarts te gaan. De gezondheid van het gebit loopt daardoor gevaar. Maar daar valt iets aan te doen: behandeling met Virtual Reality. Virtual reality is niet alleen een innovatie, maar ook effectief, en zorgt ervoor dat patiënten op een rustige en tevreden manier een tandartsbehandeling ondergaan, of zelfs hun angst voor de tandarts helemaal kwijt raken. Met deze cursus bent u helemaal on top van deze ontwikkeling en leert u virtual reality op effectieve wijze in te zetten in uw mondzorgpraktijk.

Achtergrond

Er zijn verschillende manieren om angst voor de tandheelkundige behandeling te helpen verminderen. Tijdens de behandeling is voor patiënten afleiding, of met je gedachten opgaan in een andere wereld, een effectieve manier om ontspanning te bereiken. Virtual reality is hiervoor uitermate geschikt omdat patiënten met behulp van een 3-D bril zich direct in een andere wereld wanen, zoals in een prachtig bos, of op een warm strand. Maar virtual realty is ook geschikt om angst op langere termijn te beïnvloeden. Door een drie-dimensionele virtual reality bril op te zetten kan een beleving worden gecreëerd van een virtuele werkelijkheid waarin angstige patiënt – voorafgaande aan een echte behandeling – kunnen oefenen met lastige praktijksituaties, zoals het mondonderzoek, het krijgen van een verdoving of het boren van een gaatje. De werkzaamheid van deze methode is inmiddels wetenschappelijk vastgesteld.

Wat leer je in de cursus?

Je leert hoe je als lid van het mondzorgteam virtual reality zo kan sturen dat patiënten zich veilig en vertrouwd voelen tijdens de behandeling. Tijdens de workshop heeft men ruim de tijd om met het VR-systeem werken en het te leren toepassen in de praktijk.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten.

Date: 28 oktober 2020
Time: 09:00 - 17:00
Categorie: , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

28 oktober 2020

Date: 28 oktober 2020
Time: 09:00 - 17:00
Categorie: , ,
Website: Bezoek ticketpagina

NBC, Nieuwegein

Blokhoeve 1
Nieuwegein, 3438 LC Nederland

+ Google Maps

BT-Academy
Telefoon: info@bt-academy.nl
Email:
Website: Bezoek website organisator